Ingrediente
- 12 Ardei capia
- Ulei
- Otet
- Sare
- 3-4 Catei usturoi
Instructiuni si detalii
Salata de ardei copti este o mancare care necesita putina rabdare. Aceasta pentru ca ardeii trebuie copti, curatati de coaja, scoase semintele operatiuni care dureaza. Insa rezultatul este pe masura.
Pasi
1 Gata | Ardeii se spala si se coc pe gratar sau pe grill. Se intorc de pe o parte pe alta pana cand sunt copti, dupa care se pun intr-o oala mare, cu capac, presarand sare peste ei. Se vor decoji mai bine si vor trage si putina sare, avand un gust mai bun. Se lasa cam 10-15 minute. |
2 Gata | Pana se inmoaie ardeii se curata cateii de usturoi si se toaca feliute. |
3 Gata | Se scot ardeii si se inlatura coaja arsa. Se desfac si se scot si semintele. Stiu ca unora le e mai usor sa ii puna in apa cand scot semintele, insa se va duce zeama si dulceata din ei, si e pacat de gust. |
4 Gata | Se pun intr-un castron cu putin ulei, se adauga o ligurita de otet si cateii de usturoi si se amesteca. Gata! Asta e tot! |