0 0
Salata de Boeuf

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
7-8 Cartofi mari
3-4 Morcovi mari
1 Radacina mare de telina
1-2 Pastarnac
400g Carne de vita sau de pui
2 Cepe mari
4-5 Mere mari
2-3 Castraveti murati
3-4 Gogosari murati
2 Oua
Masline
Ulei
Sare

Salata de Boeuf

Bucataria:
    • 240 minute
    • Persoane 8
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Desi are nume de salata frantuzeasca, salata de boeuf are de fapt la baza o salata ruseasca (Salata Olivier). Ambele sunt de fapt salate facute din bucati de diverse legume fierte, impreuna cu bucatele de carne si mar si amestecate cu maioneza. La romani este o salata traditionala de sarbatori (Paste, Craciun, Anul Nou).

    Pasi

    1
    Gata

    Se taie carnea in bucati mari, potrivite, si se pune la fiert cu sare intr-o oala cu presiune timp de 1:30 - 2 ore. Practic se lasa cam 1 ora si 30 de minute dupa ce s-a facut presiunea in oala si se da focul la mic.

    2
    Gata

    Dupa ce trec cele 2 ore, se ia oala de pe foc si se lasa sa iasa presiunea. Se curata legumele de coaja si se pun apoi in oala. Puneti capacul si dati iarasi la fiert timp de 30 de minute.

    3
    Gata

    Se scot legumele din oala si se lasa sa se raceasca. Din zeama puteti face o supa cu galuste sau o puteti strecura si pune in sticle, la congelator. O veti folosi la diverse alte preparate (risotto, supa crema de legume etc).

    4
    Gata

    Se taie legumele cubulete de 3-4mm. La fel si carnea. Curatati merele de coaja si de miez si taiati-le si pe ele cubulete. Castravetii si ardeii murati se taie bucatele mai micute si se pun intr-o strecuratoare, sa mai lase din zeama. Apasati cu o lingura pe ei pana sunt storsi bine si combinati-le cu celelalte legume si cu carnea.

    5
    Gata

    Faceti o maioneza din galbenusul de la doua oua fierte, 1 galbenus crud, 1 lingura de mustar si ulei. Puneti cam trei sferturi din ea in compozitia taiata si amestecati. Transferati intr-un recipient incapator si apoi intindeti restul de maioneza deasupra. Ornati cu albusul de la ou, ardei, masline.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    carnati afumati
    anterior
    Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie
    briose cu dovlecei
    urmator
    Aperitiv cu dovlecei (by Mami)
    carnati afumati
    anterior
    Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie
    briose cu dovlecei
    urmator
    Aperitiv cu dovlecei (by Mami)

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.