Ingrediente
- 1 Castravete Fabio
- 2 Morcovi
- 4-5 Ridichi
- 2 Ardei capia
- Sare
- Ulei de masline
- Otet balsamic
Instructiuni si detalii
Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei este o salata racoroasa, bine de preparat primavara, cand legumele sunt “noi”, dar care poate fi adaptata pentru sezonul rece.
Pasi
1 Gata | Se spala bine toate legumele. |
2 Gata | Curatati castravetele de coaja si taiati-l apoi pe jumatate. Daca nu va plac semintele, decupati miezul cu un cutit sau o lingura. Taiati fiecare jumatate in feliute subtiri. |
3 Gata | Taiati varfurile si cozile de la ridichi si taiati-le feliute subtiri. |
4 Gata | Curatati morcovii de coaja si taiati feliute subtiri. |
5 Gata | Taiati ardeii in doua, scoateti coada si semintele. Feliati apoi in lung, in bucati de 1 cm latime si apoi in diagonala, tot cam 1 cm latime. |
6 Gata | Puneti toate legumele taiate intr-un bol incapator. Adaugati sare, ulei de masline si otet balsamic dupa gust. |