0 0
Salata de sfecla rosie cu hrean

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Sfecla rosie
Hrean
Ulei
Otet
Sare

Salata de sfecla rosie cu hrean

  • 60 min
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Salata de sfecla rosie cu hrean este o salata de insotire, servindu-se de obicei alaturi de preparate din carne (friptura, gratar, carne la cuptor etc). Nu este o salata foarte apreciata de oricine, nici sfecla rosie si nici hreanul nefiind pe gustul multora.

Din punct de vedere nutritional, sfecla rosie contine foarte multe vitamine si antioxidanti, fiind utila pentru scaderea nivelului tensiunii arteriale, reducerea nivelului colesterolului, protejeaza impotriva cancerului, curata ficatul de toxine si ajuta la ameliorarea tractului intestinal.

Contrar asteptarilor, hreanul contine o mare cantitate de vitamina C, fiind un puternic antioxidant. Are efect antibacterian si anticancerigen si ajuta sistemul respirator. Nu se recomanda celor cu probleme de ulcer la stomac sau afectiuni ale tractului digestiv si nici gravidelor.

Pasi

1
Gata

Sfecla rosie se poate prepara in doua moduri: fiarta sau coapta. In ambele variante trebuie spalata bine inainte de preparare.

2
Gata

Daca o fierbeti, puneti o oala cu apa pe aragaz, la foc potrivit, adaugati putina sare si puneti sfecla intreaga, cu coaja. Fierbeti timp de 40-45 de minute sau pana se inmoaie.

3
Gata

Daca o coaceti, incingeti cuptorul la 180 grade, puneti sfecla intreaga, cu coaja, intr-o tava si lasati 40-45 de minute, pana se coace, fara a se usca.

4
Gata

Cat timp se prepara sfecla, va ocupati de hrean. Curatati-l de coaja si spalati-l bine, sa nu mai aibe impuritati. Dati apoi hreanul pe razatoarea mica si puneti-l intr-un bol. Adaugati putin ulei, otet si sare si amestecati.

5
Gata

Cand sfecla este gata o scoateti din apa sau din tava si lasati-o putin sa se raceasca. Curatati apoi coaja si dati miezul pe razatoarea mare sau, dupa preferinta, taiati-l cubulete sau felii. Adaugati putin ulei, otet si sare.

6
Gata

Cand serviti, puteti amesteca sfecla cu hreanul, daca doriti. Daca nu, puneti doar putin hrean deasupra salatei.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

Burrito vegetal
anterior
Burrito vegetal
friptura de porc, cartofi, salata asortata
urmator
Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata
Burrito vegetal
anterior
Burrito vegetal
friptura de porc, cartofi, salata asortata
urmator
Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.