Background Image
0 0
Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
2 kg Salau
1 Lamaie
100ml Vin alb
100g Unt
1 Ceapa
3-4 catei Usturoi
Sare
Mirodenii

Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie

Bucataria:
    • 45 min
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Reteta de salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie poate fi facuta cu orice fel de peste. Important este sa curatati peste de piele si, daca puteti, sa scoateti si oasele. Eventual, cumparati direct fileuri de salau sua alt peste alb (biban de mare, cod, dorada etc.) si nu mai pierdeti timpul si cu filetatul si scosul oaselor.

    Salaul are o carne destul de fada, astfel incat trebuie sa-l condimentati din belsug pentru a obtine un gust. Untul, lamaia si vinul precum si mirodenii de tip Provence contribuie la gustul bun al preparatului. Puteti adauga si niste capere.

    Pasi

    1
    Gata

    Daca ati cumparat un peste intreg trebuie sa-l filetati. Sarati fileurile obtinute.

    2
    Gata

    Incingeti cuptorul la 180 grade.

    3
    Gata

    Curatati ceapa de coaja si taiati-o feliute. Spalati lamaia si taiati-o in jumatati de rondele. Curatati cateii de usturoi de coaja si tocati-i feliute.

    4
    Gata

    Intr-o tava neaderenta puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Presarati putina sare si puneti cateva bucatele de ceapa, lamaie si feliute de usturoi.

    5
    Gata

    Asezati pestele in tava si puneti deasupra restul de ceapa, lamaie si usturoi. Presarati sare si mirodenii.

    6
    Gata

    Puneti cate 1-2 feliute de unt pe fiecare bucata de peste si apoi adaugati vinul in tava.

    7
    Gata

    Dati la cuptor timp de 30-35 minute. In ultimele 5 minute mutati focul pe grill, astfel incat pestele sa se rumeneasca foarte putin deasupra.

    8
    Gata

    Serviti cu legume, orez, cartofi natur sau simplu, cu salata verde.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    chili con soya
    anterior
    Chili con soya (Chili cu soia)
    dorada la cuptor cu orez si stir fry
    urmator
    Dorada la cuptor, orez si legume stir fry
    chili con soya
    anterior
    Chili con soya (Chili cu soia)
    dorada la cuptor cu orez si stir fry
    urmator
    Dorada la cuptor, orez si legume stir fry

    Lasă un răspuns

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.