Ingrediente
- 2 kg Salau
- 1 Lamaie
- 100ml Vin alb
- 100g Unt
- 1 Ceapa
- 3-4 catei Usturoi
- Sare
- Mirodenii
Instructiuni si detalii
Reteta de salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie poate fi facuta cu orice fel de peste. Important este sa curatati peste de piele si, daca puteti, sa scoateti si oasele. Eventual, cumparati direct fileuri de salau sua alt peste alb (biban de mare, cod, dorada etc.) si nu mai pierdeti timpul si cu filetatul si scosul oaselor.
Salaul are o carne destul de fada, astfel incat trebuie sa-l condimentati din belsug pentru a obtine un gust. Untul, lamaia si vinul precum si mirodenii de tip Provence contribuie la gustul bun al preparatului. Puteti adauga si niste capere.
Pasi
1 Gata | Daca ati cumparat un peste intreg trebuie sa-l filetati. Sarati fileurile obtinute. |
2 Gata | Incingeti cuptorul la 180 grade. |
3 Gata | Curatati ceapa de coaja si taiati-o feliute. Spalati lamaia si taiati-o in jumatati de rondele. Curatati cateii de usturoi de coaja si tocati-i feliute. |
4 Gata | Intr-o tava neaderenta puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Presarati putina sare si puneti cateva bucatele de ceapa, lamaie si feliute de usturoi. |
5 Gata | Asezati pestele in tava si puneti deasupra restul de ceapa, lamaie si usturoi. Presarati sare si mirodenii. |
6 Gata | Puneti cate 1-2 feliute de unt pe fiecare bucata de peste si apoi adaugati vinul in tava. |
7 Gata | Dati la cuptor timp de 30-35 minute. In ultimele 5 minute mutati focul pe grill, astfel incat pestele sa se rumeneasca foarte putin deasupra. |
8 Gata | Serviti cu legume, orez, cartofi natur sau simplu, cu salata verde. |