Ingrediente
- 150 g Branza dulce
- 150 g Branza sarata
- 150 g Smantana
- 200 g Cascaval
- 2 Oua
- 350 g Faina
- 5g Drojdie uscata
- Chimen
Instructiuni si detalii
Acest preparat l-am incadrat la aperitive pentru ca este sarat, are branza si cascaval si merge foarte bine cu o bere (sau mai multe) rece. Poate tine lejer locul floricelelor de porumb sau nachos-ului.
Daca nu va place chimenul puteti sa il inlocuiti cu cascaval sau parmezan ras.
Pasi
1 Gata | Dati toate branzele pe razatoare, inclusiv cascavalul, si amestecati cu smantana si cu 1 ou pana se omogenizeaza. |
2 Gata | Amestecati faina cu drojdia si adaugati peste branze si amestecati ferm, pana obtineti un aluat. Daca este prea lipicios mai puneti faina si putin lapte. |
3 Gata | Bateti cel de-al doilea ou intr-un castronel. |
4 Gata | Puneti putina faina pe un blat. Rupeti cam o treime din aluat si intindeti-l pe blat, pe faina, cu un sucitor, pana ajunge la o grosime de jumatate de centimetru. |
5 Gata | Incingeti cuptorul la 180 grade. |
6 Gata | Intr-o tava mare, de cuptor, puneti o foaie de copt. |
7 Gata | Taiati aluatul in fasii de 1cm latime si de 7-10 cm lungime (sau cat doriti). Puneti fasiile de aluat in tava, pe hartie. |
8 Gata | Cu o pensula ungeti saleurile cu ou si presarati apoi chimenul (sau cascavalul) peste ele. |
9 Gata | Dati la cuptor timp de 15-20 minute. Cand sunt rumenite frumos (fara a se arde) scoateti si repetati pasii anteriori pana terminati tot aluatul. |
10 Gata | Mergeti in sufragerie, dati drumul la TV la o emisiune sau film preferat, desfaceti o bere rece si serviti cu saleuri! |