0 0
Saleuri cu cascaval

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

150 g Branza dulce
150 g Branza sarata
150 g Smantana
200 g Cascaval
2 Oua
350 g Faina
5g Drojdie uscata
Chimen

Saleuri cu cascaval

Bucataria:
  • 60 min
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Acest preparat l-am incadrat la aperitive pentru ca este sarat, are branza si cascaval si merge foarte bine cu o bere (sau mai multe) rece. Poate tine lejer locul floricelelor de porumb sau nachos-ului.

Daca nu va place chimenul puteti sa il inlocuiti cu cascaval sau parmezan ras.

Pasi

1
Gata

Dati toate branzele pe razatoare, inclusiv cascavalul, si amestecati cu smantana si cu 1 ou pana se omogenizeaza.

2
Gata

Amestecati faina cu drojdia si adaugati peste branze si amestecati ferm, pana obtineti un aluat. Daca este prea lipicios mai puneti faina si putin lapte.

3
Gata

Bateti cel de-al doilea ou intr-un castronel.

4
Gata

Puneti putina faina pe un blat. Rupeti cam o treime din aluat si intindeti-l pe blat, pe faina, cu un sucitor, pana ajunge la o grosime de jumatate de centimetru.

5
Gata

Incingeti cuptorul la 180 grade.

6
Gata

Intr-o tava mare, de cuptor, puneti o foaie de copt.

7
Gata

Taiati aluatul in fasii de 1cm latime si de 7-10 cm lungime (sau cat doriti). Puneti fasiile de aluat in tava, pe hartie.

8
Gata

Cu o pensula ungeti saleurile cu ou si presarati apoi chimenul (sau cascavalul) peste ele.

9
Gata

Dati la cuptor timp de 15-20 minute. Cand sunt rumenite frumos (fara a se arde) scoateti si repetati pasii anteriori pana terminati tot aluatul.

10
Gata

Mergeti in sufragerie, dati drumul la TV la o emisiune sau film preferat, desfaceti o bere rece si serviti cu saleuri!

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

pasta ton avocado
anterior
Pasta de ton cu avocado
prajitura Figaro gem bezea
urmator
Prajitura Figaro (cu gem si bezea)
pasta ton avocado
anterior
Pasta de ton cu avocado
prajitura Figaro gem bezea
urmator
Prajitura Figaro (cu gem si bezea)

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.