0 0
Sardele la tigaie

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
5 Sardele
Sare
1 lingura Ulei

Sardele la tigaie

Bucataria:
    • 30 min
    • Persoane 1
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Sardele (sau sardine, cum mai sunt cunoscute), sunt pesti asemanatori scrumbiilor sau heringului, populari in bucataria din zona mediteraneana sau oceanului Atlantic de Est.

    La noi au devenit populare in vremea comunistilor cand se consumau mai mult din conserve decat proaspete. De fapt, aproape intreaga cantitate de sardele care se pescuieste este apoi conservata in ulei sau in saramura si o regasim sub forma de conserve, pe rafturile magazinelor.

    Fiind de dimensiune mica, sardelele nu sunt foarte apreciate precum semenii lor mai mari, cum ar fi dorada, bibanul de mare sau chefalul. Si asta este pacat, deoarece contin foarte mult omega 3.

    Sardele proaspete se pot cumpara din marile lanturi de magazine. Eu cumpar cate 20-30 de bucati de fiecare data cand le gasesc, dupa care le pregatesc acasa.

    Pot fi consumate sub forma de fileu sau intregi, dupa ce le-ati spalat si curatat de solzi si interiorul.

    Credeti-ma, sardelele pot fi o foarte buna alternativa la orice peste de mare. Urmati sfaturile mele de mai jos, in ceea ce priveste curatarea lor, si nu veti regreta.

    Vedeti aici toate retetele din categoria “Peste

    Pasi

    1
    Gata

    Cum se curata

    In primul rand spalati sardelele, curatati-le bine de solzi, curatati interiorul si inlaturati capul si coada.

    2
    Gata

    Pentru fileuri, trebuie sa desfaceti pestele in doua si sa scoateti coloana vertebrala si oasele de pe coaste. Pentru aceasta luati un cutit de filetat si, incepand de la coada, crestati incet pe langa coloana, deoparte si de cealalta a ei, pana in zona coastelor.

    3
    Gata

    Pentru a inlatura coastele, tinand de coloana deja indepartata, trageti ferm cu o mana de coloana in timp ce cu cealalta mana tineti carnea, sa nu se smulga de pe coaste. Daca aveti un cutit de filetat bun puteti trece cutitul pe langa coaste, taind usor deasupra, incercand sa inlaturati cat mai putina carne.

    4
    Gata

    Dupa ce ati inlaturat coloana si restul de oase va ramane un fel de fluturas.

    5
    Gata

    Daca nu doriti sa le filetati, lasati-le asa dar veti avea e lucru cu ele dupa ce le prajiti.

    6
    Gata

    Mod de preparare

    Se sareaza fileurile si se dau putin prin faina. Intr-o tigaie adaugati putin ulei si prajiti fileurile pe fiecare parte cate 1-2 minute. De exemplu, aici le-am facut intregi, nefiletate.

    7
    Gata

    Pot fi servite cu mamaliguta, legume, orez sau alte garnituri care va plac.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    pasta de ton cu maioneza
    anterior
    Pasta de ton cu maioneza
    pui Jalfrezi
    urmator
    Pui Jalfrezi
    pasta de ton cu maioneza
    anterior
    Pasta de ton cu maioneza
    pui Jalfrezi
    urmator
    Pui Jalfrezi

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.