0 0
Sarmale in foi de varza murata (by Bunica)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1 kg Carne de porc/vita sau amestec tocata
150-200g Orez
Varza murata
Sunca sau slanina de porc
2-3 Cepe
Marar
Sare
Piper
Cimbru
Foi de dafin
400ml Sos de rosii
Ulei

Sarmale in foi de varza murata (by Bunica)

Bucataria:
    • 180 minute
    • Persoane 10
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Cuvantul “sarma” provine din turca, insemnand “a rula”. Originea preparatului nu se limiteaza doar la o tara (degeaba zic romanii ca este un preparat romanesc). Este insa cunoscut ca produs in toate tarile de sub fostul Imperiu Otoman, adica Turcia, Balcanii si o parte din Europa Centrala.

    Pentru impaturire se folosesc de obicei varza (murata sau cruda) si frunzele de vita de vie, dar in Orient se mai folosesc frunze de mangold (un fel de sfecla) iar in Serbia frunze de rubarba. Pentru umplutura de baza sunt orezul si carnea tocata, condimentate cu diverse mirodenii.

    Pasi

    1
    Gata

    Se toaca bine carnea si se pune intr-un vas incapator. Se spala orezul si se amesteca cu carnea si mirodeniile.

    2
    Gata

    Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se pune peste carne si orez si se amesteca.

    3
    Gata

    Taiati nervurile groase de la frunzele de varza si apoi taiati frunzele in jumatate, daca sunt prea mari. Luati cu mana sau cu lingura din compozitia de carne, asezati in mijlocul unei bucati de frunza si rulati. Bagati capetele de frunza in interiorul ruloului/sarmalei. Procedati asa pana terminati toata compozitia.

    4
    Gata

    Intr-o oala incapatoare puneti niste fire de marar uscat, peste care asezati frunze de varza. Taiati sunca felii subtiri si asezati peste varza, Aranjati apoi toate sarmalele. Turnati sosul de rosii si asezati din nou un strat de sunca si la sfarsit unul de varza murata, care sa acopere totul. Puneti apa in oala, dar fara sa acopere sarmalele.

    5
    Gata

    Dati drumul la aragaz la foc mic, asezati oala cu capac si fierbeti sarmalele timp de 2 ore - 2 ore si jumatate.

    6
    Gata

    Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta, smantana si, dupa preferinte, cu ardei iute.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    pleurotus la cuptor
    anterior
    Ciuperci Pleurotus la cuptor
    chiftele
    urmator
    Chiftele a la bunica
    pleurotus la cuptor
    anterior
    Ciuperci Pleurotus la cuptor
    chiftele
    urmator
    Chiftele a la bunica

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.