0 0
Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1,5 kg Scoici (midii)
1 pahar Vin alb
1-2 catei Usturoi
Patrunjel

Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)

Bucataria:
    • 30
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Acum cativa ani, in august, am fost in Paris la niste prieteni. Discutand printre altele si despre mancare, am vrut sa mergem la un restaurant sa mancam scoici insa, din pacate nu era sezonul lor. Am aflat atunci ca scoicile proaspete se mananca in lunile cu “R”, adica lunile care au litera “R” in nume (ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie), adica lunile mai reci ale anului.

    Reteta aceasta este de la sora mea, Monica.

    Pasi

    1
    Gata

    Scoicile trebuie sa fie inchise, cele deschise se arunca. Se pregatesc: li se smulge barba/mustatile si se curata bine cu o perie sau un burete de sarma. Se pun intr-un castron cu apa rece

    2
    Gata

    Intr-o oala mare, cu capac, se pune paharul de vin alb si usturoiul zdrobit si se aduce la punctul de fierbere. Se pun scoicile si se acopera oala cu capacul.

    3
    Gata

    Se lasa 3-5 minute si se scutura oala, ca scoicile sa se desprinda.

    4
    Gata

    Se servesc imediat cu patrunjel si cu o felie de paine. Scoicile care nu s-au desfacut nu se mananca.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    supa de pui cu galuste
    anterior
    Supa de pui cu galuste
    tocanita cu ciuperci
    urmator
    Tocanita cu ciuperci
    supa de pui cu galuste
    anterior
    Supa de pui cu galuste
    tocanita cu ciuperci
    urmator
    Tocanita cu ciuperci

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.