Ingrediente
- 1,5 kg Scoici (midii)
- 1 pahar Vin alb
- 1-2 catei Usturoi
- Patrunjel
Instructiuni si detalii
Acum cativa ani, in august, am fost in Paris la niste prieteni. Discutand printre altele si despre mancare, am vrut sa mergem la un restaurant sa mancam scoici insa, din pacate nu era sezonul lor. Am aflat atunci ca scoicile proaspete se mananca in lunile cu “R”, adica lunile care au litera “R” in nume (ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie), adica lunile mai reci ale anului.
Reteta aceasta este de la sora mea, Monica.
Pasi
1 Gata | Scoicile trebuie sa fie inchise, cele deschise se arunca. Se pregatesc: li se smulge barba/mustatile si se curata bine cu o perie sau un burete de sarma. Se pun intr-un castron cu apa rece |
2 Gata | Intr-o oala mare, cu capac, se pune paharul de vin alb si usturoiul zdrobit si se aduce la punctul de fierbere. Se pun scoicile si se acopera oala cu capacul. |
3 Gata | Se lasa 3-5 minute si se scutura oala, ca scoicile sa se desprinda. |
4 Gata |