0 0
Scrumbii la gratar

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
4 Scrumbii mari
Sare
Zeama de lamaie

Scrumbii la gratar

Bucataria:
    • 30 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Scrumbiile sunt deliciul primaverii. Ele se pescuiesc in perioada martie-aprilie-mai atunci cand urca pe Dunare din Marea Neagra pentru a-si depune icrele. Este un peste destul de gras dar foarte gustos. Principalele moduri de preparare sunt la gratar sau marinate.

    Scrumbia poate fi la fel de bine inlocuita cu heringul, peste a carui carne are cam aceeasi textura (si la fel de multe oase).

    Pasi

    1
    Gata

    Se spala scrumbiile si se curata bine de solzi si in interior. Ca la orice peste, se inlatura pielita neagra din interior (este amara).

    2
    Gata

    Cu un cutit bine ascutit se cresteaza scrumbiile la 4-5mm distanta. Aveti grija sa nu crestati prea adanc. Dupa ce sunt crestate se dau cu sare in interior si exterior.

    3
    Gata

    Incingeti bine gratarul si ungeti-l cu ulei sau slanina. Puneti scrumbiile pe gratar si lasati-le cateva minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.

    4
    Gata

    Stoarceti cateva lamai. Luati scrumbiile de pe gratar, dupa ce s-au facut, si stropiti-le cu zeama de lamaie. Puneti capac la recipientul in care aveti scrumbiile si lasati-le cateva minute, sa patrunda zeama in ele. Serviti apoi cu garnitura.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    ciulama pui ciuperci
    anterior
    Ciulama cu pui si ciuperci
    mancare de mazare cu carnati
    urmator
    Mancare de mazare cu carnati
    ciulama pui ciuperci
    anterior
    Ciulama cu pui si ciuperci
    mancare de mazare cu carnati
    urmator
    Mancare de mazare cu carnati

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.