0 0
Shakshuka

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
2 Cepe mari
2 Ardei rosii
1 Ardei verde
1kg Rosii tocate
250ml Sos de rosii
6 Oua
3 Catei usturoi
3-4 linguri Ulei masline
Sare
Piper
Patrunjel

Shakshuka

Bucataria:
    • 45 min
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    De muuulta vreme vreau sa fac reteta aceasta de tocanita israeliana pe care am mancat-o la un moment dat la un restaurant cu specific mediteranean. Azi nu am mai ratat ocazia, mi-am pregatit toate ingredientele si i-am dat drumul la treaba.

    Shakshuka este unul dintre preparatele recunoscute din bucataria israeliana, alaturi de falafel si hummus. Este alcatuit din oua fierte in sos de rosii si ardei, uneori cu ceapa, alte ierburi sau branza si se serveste de obicei in tigaia in care a fost gatita, impreuna cu paine, care se inmoaie in sos si ouale fierte moale. 

    Conform unor istorici, shakshuka isi are originea in Yemen, in timp ce altii o considera originara din Imperiul Otoman. In Israel a ajuns din zona de nord a Africii, mai exact din zona Libia-Tunisia. Fiind un preparat usor de facut si necesitand doar un singur recipient, a devenit rapid foarte popular.

    In prezent exista mai multe variatiuni de shakshuka, printre ingrediente numarandu-se branza, spanac, carnati sau smantana.

    Pasi

    1
    Gata

    Curatati ceapa de coji si taiati-o marunt.

    2
    Gata

    Curatati ardeii de seminte si taiati-i bucatele de 1cm.

    3
    Gata

    Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati ceapa si ardeii.

    4
    Gata

    Caliti la foc mic timp de 5 minute, pana cand ceapa devine sticloasa iar ardeii s-au inmuiat putin, fara sa isi piarda din consistenta.

    5
    Gata

    Curatati cateii de usturoi, tocati-i marunt si adaugati-i peste ceapa si ardei. Puneti sare si piper.

    6
    Gata

    Turnati cuburile de rosii si sosul de rosii in tigaie. Aduceti la punctul de fierbere, dati la mic si lasati sa fiarba incet, timp de 15 minute. Daca cumva sosul devine prea gros mai adaugati niste apa. La final trebuie sa aibe consistenta unui lapte batut.

    7
    Gata

    Spargeti ouale unul cate unul si adaugati-le in sos, dupa ce ati facut o mica gropita cu lingura. Puneti capacul la tigaie si mai lasati 5 minute.

    8
    Gata

    Cand ouale s-au facut opriti focul. Tocati niste patunjel verde si puneti deasupra. Serviti in farfurie alaturi de paine proaspata sau toast.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, medie: 4,40 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    zacusca ghebe
    anterior
    Zacusca cu ghebe
    ardei marinati
    urmator
    Ardei marinati
    zacusca ghebe
    anterior
    Zacusca cu ghebe
    ardei marinati
    urmator
    Ardei marinati

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.