0 0
Socata

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
8-10 buc Flori de soc
100g/litru de apa Zahar
2 Lamai
3 litri Apa

Socata

Bucataria:
    • 10 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Socata poate fi preparata atat primavara, atunci cand infloreste socul, dar si in restul anului, daca puneti la uscat florile de soc si le pastrati intr-o cutie de carton, aerisita, desi nu vor mai avea acelasi parfum.

    Am vazut mai multe retete, diferenta fiind ingredientele care se adauga (pe langa florile de soc, lamaia si indulcitorul): drojdie, zahar sau miere, stafide.

    Reteta aceasta este cea de baza.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine un borcan de 3 litri.

    2
    Gata

    Puneti florile in borcan si adaugati zaharul (sau mierea) si lamaile, taiate rondele. Daca folositi drojdie (7-10g) si stafide (150g), adaugati-le tot acum.

    3
    Gata

    Adaugati apa cat jumatate de borcan si amestecati pana cand zaharul se topeste. Puneti restul de apa astfel incat sa umpleti borcanul si inchideti capacul.

    4
    Gata

    Puneti borcanul in balcon sau intr-un loc insorit. Timp de 3-4 zile desfaceti capacul si amestecati continutul de 2 ori pe zi.

    5
    Gata

    Atunci cand considerati ca este gata (unii prefera sa o lase mai mult timp pana cand incepe a piste putin la limba) strecurati socata intr-un vas incapator si puneti sucul in sticle. Dati apoi la frigider si serviti cand aveti chef ;)


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    mancare de mazare cu carnati
    anterior
    Mancare de mazare cu carnati
    ciorba-de-curcan
    urmator
    Ciorba de curcan
    mancare de mazare cu carnati
    anterior
    Mancare de mazare cu carnati
    ciorba-de-curcan
    urmator
    Ciorba de curcan

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.