Ingrediente
-
3 Ardei capia
-
2 legaturi Ceapa verde
-
3-4 Ceapa rosie sau alba
-
4-5 Rosii
-
2 Ardei iutiDaca nu doriti sos iute, nu puneti
-
Sare
-
Piper
-
2 linguri Curry madrasDaca nu doriti sos iute, nu puneti
-
1 lingura Turmeric
-
1 lingura Ardei iute maruntitDaca nu doriti sos iute, nu puneti
-
100ml Vin rosu
-
1 lingura Miere
-
5-6 catei Usturoi
Instructiuni si detalii
Inainte de a “inventa” aceasta reteta cumparam din comert borcane cu sosuri de salsa sau de branza pentru nachos. Vazand insa ingredientele si tinand cont ca acele sosuri au destul de multa sare si conservanti, m-am decis sa-mi prepar eu singur sosul acesta, la fel cum se procedeaza cu conservele de legume pentru iarna. Rezultatul il puteti testa si voi, urmand pasii de mai jos, iar reteta de Nachos o gasiti aici.
Pasi
1
Gata
|
Mai intai trebuie sa va decideti daca doriti sosul picant sau nu. Daca nu vreti picant, eliminati din lista de ingrediente ardeii iuti si curry madras (puteti pune curry dulce). |
2
Gata
|
Spalati bine legumele si curatati ceapa si usturoiul de coaja. |
3
Gata
|
Scoateti semintele de ardei si taiati-i cubulete mici de jumatate de centimetru. Taiati rosiile cubulete. Ceapa verde se taie rondele, la fel ca si usturoiul. Daca nu va place sa simtiti bucati mari de usturoi in gura, puteti da usturoiul pe razatoare. Taiati ceapa rosie/alba marunt. |
4
Gata
|
Intr-o oala incapatoare puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le la foc mic. Adaugati ardeii si in cele din urma rosiile. Puneti mirodeniile, vinul si mierea si lasati la fiert la foc mic, cam 20 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda. Ideea e sa nu firbeti totul prea mult, altfel se va face o pasta. In compozitie, ardeiul si pe cat posibil rosiile trebuie sa ramana bucatele. |