0 0
Stir fry de fructe de mare cu noodles

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
400 g Mix de fructe de mare
Noodles (taietei de orez)
1 lingura Ulei de maslline
Ceapa verde
Ardei
4-5 buc Rosii uscate
Sare
Sos soia
Piper
Ghimbir

Stir fry de fructe de mare cu noodles

Bucataria:
  • 25 min
  • Persoane 4
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Stir fry de fructe de mare cu noodles este o reteta chinezeasca (cantoneza). In restaurantele chinezesti o puteti gasi sub numele de “Chow Mein”, fiind preparat cu orice fel de carne, peste sau fructe de mare, dar si cu tofu. In esenta este un preprat in care legumele se fac prajite la tigaie impreuna cu taieteii (noodles) fierti in prealabil, langa care se adauga proteina (carne, branza).

Modul de preparare este simplu si rapid, dar este nevoie sa va pregatiti ingredientele si sa le aveti la indemana deoarece prajirea lor intr-o tigaie adanca (wok) la foc mare este rapida si nu aveti timp de asteptat, procesul in sine durand maxim 15 minute.

Pot fi folosite aproape orice fel de legume, dar de preferat cele cu textura tare. Atunci cand gatesc stir fry caut sa pun morcovi, ardei, tulpina de telina, ceapa verde (sau rosie), dovlecei, vinete, ciuperci, conopida, fasole verde sau broccoli.

Pentru reteta aceasta am folosit taietei “Soba” (cu hrisca) si nu din cei cu orez.

Stir fry

Stir fry este o tehnica de gatit chinezeasca, in care ingredientele sunt taiate in bucati asemanatoare si prajite (fry) in putin ulei, alaturi de mirodenii, sos de soia, sos de peste, otet de orez, la foc mare in timp ce sunt amestecate (stir) continuu.

Pasi

1
Gata

Spalati ardeiul si ceapa (si celelalte legume pe care le mai folositi si nu sunt trecute aici in lista). Taiati-le bucatele potrivite, pe masura fructelor de mare, de aproximativ 1 cm.

2
Gata

Puneti o oala cu apa si sare, pe foc, la fiert.

3
Gata

Intr-o tigaie adanca, la foc mare sotati ardeiul si ceapa impreuna cu pudra de usturoi (sau usturoi pasat), 1 lingura de ulei de masline, sare, piper si alte mirodenii, timp de 2-3 minute, amestecand incontinuu. Adaugati rosiile uscate, taiate felii si mai lasati pe foc 1 minut.

4
Gata

Adaugati ulei de soia dupa gust (1-2 linguri) si mai caliti timp de 2-3 minute. Puteti pune si putin otet de orez sau sos de peste.

5
Gata

Puneti mix-ul de fructe de mare in tigaie si amestecati. Vor lasa putina zeama, dar nu trebuie sa va ingrijorati deoarece o parte se va evapora, in timpul prajirii, iar ce ramane va fi absorbita de taietei.

6
Gata

Cat se face preparatul in wok ocupati-va de taietei. Apa din cratita a fiert intre timp asa ca puteti adauga taietetii si ii puteti fiert conform instructiunilor (3-5 minute).

7
Gata

Cand taieteii sunt fierti strecurati-i de apa si apoi puneti-i in tigaia cu legume si fructele de mare. Mai amestecati 2-3 minute si luati de pe foc.

8
Gata

Nu mai ramane decat sa asezati intr-un vas de servire incapator si sa invitati familia si prietenii la masa. H?o wèik?u!

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

piept de curcan
anterior
Piept de curcan condimentat (la wok)
piept de curcan
anterior
Piept de curcan condimentat (la wok)

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.