Background Image
  • Acasa
  • Meniuri
  • Supa cu galuste si friptura de pui cu piure de conopida
0 0
Supa cu galuste si friptura de pui cu piure de conopida

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Supa cu galuste
1 Pui intreg
2-3 Morcovi mari
1 Ceapa
1 Telina
Pastarnac
Gris
1 Ou
1/2 plic Praf de copt
Ulei
Sare
Piure de conopida
1 Conopida mare
50g Unt
Sare
Mirodenii

Supa cu galuste si friptura de pui cu piure de conopida

Bucataria:
    • 180 min
    • Medie

    Ingrediente

    • Supa cu galuste

    • Piure de conopida

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Dintr-un pui intreg se pot face mai multe preparate, care sa fie servite atat ca felul intai (supe, aperitive) cat si fel principal (de obicei friptura care se poate servi cu piure). Astazi va ofer o idee de meniu de pranz preparat dintr-un pui intreg, cateva legume, gris si ou.

    Reteta de Supa de pui cu galuste am publicat-o deja aici, nu o mai reiau. Dati click pe link si se va deschide o fereastra noua unde puteti sa vedeti ingredientele si modul de preparare.

    Voi insista mai mult pe friptura de pui si pe piureul de conopida.

    Stiu ca multora nu le place conopida insa aceasta este o leguma excelenta si foarte versatila, care poate fi preparata in ciorbe, supe creme, tocanite, pane sau piure (si probabil si alte variante). Are, intr-adevar, un gust mai deosebit insa, combinata cu condimente si alte ingrediente poate produce un preparat foarte gustos si pentru cei mai mofturosi. Puteti inlocui conopida cu broccoli, daca il preferati pe acesta mai mult.

    Cateva informatii despre conopida

    Conopida este inrudita cu varza, broccoli, kale si varza de Bruxelles, facand parte din familia Brassica, toate acestea avand un stramos comun: varza salbatica.

    Exista 4 (da, 4!) tipuri de conopida, in functie de culoare: portocaliu, violet, verde si alba.

    O conopida intreaga contine 10% din necesarul zilnic de vitamina C. Daca 100 grame de citrice dau cam 45mg de vitamina C, aceeasi cantitate de conopida contine 46.4mg de vitamina C.

    Este o planta destul de pretentioasa, avand nevoie de soare timp de 6 ore pe zi, o temperatura constanta de 15 grade Celsius, pamantul trebuie fertilizat si sa aibe un anume PH.

    Nu se stie exact de unde provine insa cele mai vechi manuscrise o mentioneaza ca facand parte din bucataria populatiilor din jurul Marii Mediterane.

    Sa incepem!

    Luati-va cam 2 ore – 2 ore si jumatate timp de preparare, deoarece sunt 3 preparate de facut si fiecare dintre ele ia timp.

    Cititi mai intai instructiunile, pentru a intelege ordinea operatiilor. Practic, se pot face toate trei preparatele aproape concomitent, din momentul in care puiul este fiert.

    Dupa cum vedeti nu am adaugat niciun fel de salata insa asta o puteti face voi. Orice va incanta papilele gustative este OK.

     

    Pasi

    1
    Gata

    Prepararea supei

    Puneti puiul la fiert si preparati supa conform instructiunilor de aici.

    2
    Gata

    Prepararea piureului de conopida

    Cam la 1 ora din momentul in care puiul incepe sa fiarba spalati bine conopida si taiati-o buchete mici.

    3
    Gata

    Puneti o oala cu apa si sare, pe aragaz, la fiert. Cand apa incepe sa fiarba adaugati conopida si dati la foc potrivit, timp de 15 minute.

    4
    Gata

    Cand conpida a fiert, strecurati-o intr-o sita si lasati sa se raceasca putin.

    5
    Gata

    Bagati blenderul in priza si incepeti sa pasati conopida in vasul in care a fiert. Adaugati untul si 1-2 polonice din zeama (in functie de cat de mare este conopida!) de la supa. Blendati bine pana cand se obtine un piure consistent. Aveti grija cata zeama puneti, sa nu transformati piureul intr-o supa crema. Turnati putin cate putin pana cand obtineti consistenta dorita.

    6
    Gata

    Adaugati sare, piper si alte mirodenii, dupa gust.

    7
    Gata

    Prepararea fripturii

    Atunci cand puiul este fiert, dati deoparte pieptul, pulpele si ciotoaiele si puneti-le intr-o tigaie.

    8
    Gata

    Adaugati sare (daca mai e nevoie) si mirodenii (tandoori de pui, verdeturi a la provence) si 2-3 linguri de ulei. Puneti capacul la tigaie si puneti-o pe un ochi de aragaz, la foc mic spre mediu.

    9
    Gata

    Dupa ce puiul se prajeste pe o parte (5-10 minute), dati capacul la o parte, rasuciti carnea pe partea cealalta si mai prajiti cateva minute. Dati deoparte cand este gata. Serviti apoi bucati de friptura in aceeasi farfurie cu piureul de conopida.

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    quesadilla
    anterior
    Quesadilla
    Salata verde
    urmator
    Salata verde cu laptuca si castraveti
    quesadilla
    anterior
    Quesadilla
    Salata verde
    urmator
    Salata verde cu laptuca si castraveti

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.