0 0
Tarta cu mere si crema de vanilie

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

1 kg Mere
350g Faina
100g Unt
2 Galbenusuri
4-5 linguri Zahar
50ml Lapte
Scortisoara
Sare
Apa

Tarta cu mere si crema de vanilie

Bucataria:
    • 60 minute
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Tarta cu mere este un preparat popular in bucataria englezeasca si cea americana, noi, romanii, fiind obisnuiti mai mult cu prajitura cu mere.

    Tarta aceasta am facut-o cu merele date pe razatoare insa puteti taia merele cubulete si, eventual, combina cu alte fructe. In astfel de situatie nu mai e nevoie sa puneti crema de vanilie (sau orice alta aroma preferata) deasupra ci presarati zahar pudra.

    Pentru alte preparate dulci vizitati sectiunea de deserturi.

    Pasi

    1
    Gata

    Curatati merele de coaja si dati-le pe razatoare.

    2
    Gata

    Intr-un wok (sau o oala) topiti putin unt si adaugati merele impreuna cu laptele si zaharul si scortisoara. Caliti la foc mic pana cand merele se inmoaie dupa care dati deoparte si lasati sa se raceasca. Intre timp ocupati-va de aluat.

    3
    Gata

    Incalziti cuptorul la 180 grade.

    4
    Gata

    Ungeti o tava rotunda, pentru tarte, cu putin unt.

    5
    Gata

    Puneti faina intr-un bol incapator, adaugati untul topit si putina sare si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati apa calduta daca mai este nevoie. Faceti o bila mai mare de aluat.

    6
    Gata

    Intindeti aluatul cu un sucitor si asezati-l in tava. Intepati cu o furculita din loc in loc si apoi dati la cuptor timp de 8-10 minute.

    7
    Gata

    Cand merele s-au racit adaugati 1-2 galbenusuri de ou si amestecati.

    8
    Gata

    Puneti merele in tava si dati la cuptor alte 20 de minute. Scoateti apoi din cuptor si lasati sa se raceasca.

    9
    Gata

    Pentru crema de vanilie folosesc de obicei plicuri din comert. Preparati crema conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata lasati sa se raceasca.

    10
    Gata

    Cand crema este rece (sau foarte putin calduta) turnati peste tarta si intindeti cu o lingura sau spatula.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    piftie de curcan
    anterior
    Piftie de curcan
    tortilla
    urmator
    Tortilla din faina de grau
    piftie de curcan
    anterior
    Piftie de curcan
    tortilla
    urmator
    Tortilla din faina de grau

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.