0 0
Tarta cu mere si pere, dantelata

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

500g Mere
500g Pere
350g Faina
2 Oua
550ml Lapte
50ml Vin rosu
Praf de copt
2 linguri Zahar
Sare
Apa
150g Unt
100g Samburi de nuca
Budinca de vanilie

Tarta cu mere si pere, dantelata

Bucataria:
    • 70 min
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Cum sa faci o tarta cu mere si pere? Pai in primul rand iti trebuie niste prieteni buni care sa iti dea mere si pere de vara (sau toamna). Daca nu ai prieteni de genul acesta, treci pe la piata. Daca gasesti merele si perele la tine in gradina, cu atat mai bine. Apoi citeste lista de ingrediente atasata si da o fuga la magazin sa cumperi oua, faina, unt si toate celelalte.

    Eu am primit de la niste buni prieteni niste mere si niste pere de vara. Sunt excelente la gust, dar daca sunt in cantitate mare si nu le mananci la timp, incep sa se strice. Asa ca m-am hotarat sa le folosesc pentru a prepara o tarta cu mere si pere, cu sos de vanilie.

    Tarta cu mere mai facusem si alta data. Reteta este super simpla si o gasiti aici. Compozitia se face cam in acelasi fel, amestecand merele cu perele si fierbandu-le intr-o oala incapatoare, cu vin, lapte, zahar si scortisoara. Reteta de fata mai are ceva in plus. Si diferit. Insa gustul este excelent si merge de minune cu o cafea buna.

    Cred ca merge adaptata si cu alte fructe si, la toamna, o sa incerc sa o fac cu dovleac. Sunt sigur ca va iesi la fel de buna.

     

     

    Pasi

    1
    Gata

    Se prepara aluatul, astfel: se pune faina intr-un bol mare, se adauga un varf de lingurita de sare, praful de copt, un ou si jumatate din unt, topit. Se amesteca, adaugand putina apa, pana cand se obtine o bila de aluat. Se da deoparte, la racit.

    2
    Gata

    Se curata merele si perele de coaja si se taie bucatele. Intre timp dati drumul la cuptor, la 180 grade.

    3
    Gata

    Samburii de nuca ii rupeti cu mana, bucatele mici

    4
    Gata

    Se face o bila cam din 3 sferturi din aluat si se intinde foaie subtire. Ungeti o tava rotunda cu unt si asezati apoi foaia de aluat. Cu o furculita impungeti aluatul din loc in loc, astfel incat sa faceti niste gaurele mici.

    5
    Gata

    Puneti tava cu foaia de aluat in cuptor, timp e 10 minute. Cand se termina timpul scoateti tarta cu mere si pere si dati deoparte.

    6
    Gata

    Intr-un wok sau o oala incapatoare puneti restul de unt, 50ml de lapte (restul de 500ml il veti folosi mai tarziu), vinul, zaharul si apoi merele, perele si nucile. Fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand scade compozitia.

    7
    Gata

    Bila micuta de aluat care v-a ramas trebuie intinsa foaie. Asezati tarta cu mere si pere pe un tocator si apoi o taiati fasii.

    8
    Gata

    Transferati compozitia in tava in care este aluatul. Asezati deasupra fasiile de aluat, asezate frumos sub forma de grilaj.

    9
    Gata

    Bateti un ou intr-un castronel si, folosindu-va de o pensula, ungeti fasiile de aluat. Dati la cuptor timp de 25-30 de minute.

    10
    Gata

    Faceti o budinca de vanilie (de la dr. Oekter) conform instructiunilor de pe plic (puteti sa o faceti si voi, de mana, dar va trebuie batoane de vanilie, smantana, galbenusuri, zahar).

    11
    Gata

    Dupa ce scoateti tarta din cuptor, cu o lingura presarati deasupra sosul de vanilie.

    12
    Gata

    Taiati felii, cand se raceste, si serviti. Pofta buna!


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    iahnie fasole boabe
    anterior
    Iahnie de fasole boabe
    paste cu sunca si ciuperci
    urmator
    Paste cu sunca si ciuperci
    iahnie fasole boabe
    anterior
    Iahnie de fasole boabe
    paste cu sunca si ciuperci
    urmator
    Paste cu sunca si ciuperci

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.