• Acasa
  • Tocana de cartofi cu afumatura
0 0
Tocana de cartofi cu afumatura

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
500g-1 kg Afumatura de porc
1,5 kg Cartofi
3 Morcovi
2 Ardei
2 Cepe mari
2 lingurite Boia dulce (sau picanta)
2 linguri Sos de rosii
Sare
Piper
Marar

Tocana de cartofi cu afumatura

Bucataria:
    • 90 minute
    • Persoane 6
    • Medie

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Varianta de post am pus-o aici. Daca insa vreti sa va “dedulciti” cu niste carne afumata, urmatii pasii de mai jos.

    Daca preferati picanta, folositi niste boia iute sau ardei iuti tocati marunti.

    Pasi

    1
    Gata

    Incalziti 1 litru de apa intr-o oala.

    2
    Gata

    Curatati legumele si spalati-le bine.

    3
    Gata

    Tocati ceapa, ardeii si morcovii marunti.

    4
    Gata

    Taiati carnea afumata bucati potrivite

    5
    Gata

    Adaugati cateva linguri de ulei intr-o oala pe aragaz, la foc potrivit. Puneti ceapa si caliti pana devine sticloasa.

    6
    Gata

    Adaugati carnea si rumeniti-o putin. Puneti apoi ardeii si morcovii si caliti in continuare timp de 5 minute. Puneti boiaua, sarea si piperul.

    7
    Gata

    Adaugati apa calda in oala cat sa cuprinda ingredientele, puneti capacul pe oala si dati la foc mic timp de 45 minute. Verificati din cand in cand sa nu scada apa prea mult. Daca a scazut mai adaugati.

    8
    Gata

    Cand carnea este moale taiati cartofii cubulete si puneti-i in oala. Adaugati apa daca mai este nevoie.

    9
    Gata

    Fierbeti cu capacul pus, la foc mic, alte 10-15 minute dupa care adaugati sosul de rosii si mai fierbeti 5 minute.

    10
    Gata

    Verificati daca mai trebuie sare. La sfarsit puneti mararul (sau patrunjelul) tocat marunt.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    salata castraveti morcovi ridichi ardei
    anterior
    Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei
    piftie de curcan
    urmator
    Piftie de curcan
    salata castraveti morcovi ridichi ardei
    anterior
    Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei
    piftie de curcan
    urmator
    Piftie de curcan

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.