0 0
Tocanita cu ciuperci

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
1 kg Ciuperci
4-500 g Rosii cuburi
2 Cepe mari
3-4 Catei usturoi
Sare
Piper
Cimbru
Ulei

Tocanita cu ciuperci

Bucataria:
    • 30 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Tocanita cu ciuperci este o mancare de post care se combina foarte bine cu mamaliguta, dar care poate fi si garnitura pentru carnuri. In Romania cele mai consumate sunt ciupercile de cultura de tip Champignon, in timp ce in strainatate sunt mai apreciate Pleurotus.

    Reteta de fata poate fi facuta cu orice fel de ciuperci.

    Aveti insa grija de unde le luati, sa nu patiti ca Claudius care se pare ca a fost inlatura de la la putere de catre Agrippina prin … otravire, facandu-i astfel loc pe tron lui Nero. Deci daca va intrebati de ce a ars Roma, ei bine, din cauza unor ciuperci otravitoare.

    Pasi

    1
    Gata

    Se curata ceapa si se toaca marunt. Cateii de usturoi se curata de coaja si se toaca si ei marunt.

    2
    Gata

    Se spala bine ciupercile si se taie cubulete potrivite

    3
    Gata

    Puneti ulei intr-o oala incapatoare. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati sa se caleasca.

    4
    Gata

    Puneti si ciupercile si caliti-le in continuare cateva minute. Vor lasa apa, asa ca fierbeti in continuare pana scad putin.

    5
    Gata

    Adaugati rosiile cubulete, aduceti la punctul de fierbere si apoi dati la foc mic-potrivit pana cand zeama scade.

    6
    Gata

    Puneti sare, piper si alte mirodenii dupa gust. Serviti cu mamaliguta sau ca garnitura la preparate din carne.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel
    anterior
    Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)
    Peste prajit in malai
    urmator
    Peste prajit in malai
    Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel
    anterior
    Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)
    Peste prajit in malai
    urmator
    Peste prajit in malai

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.