0 0
Tocanita cu ciuperci

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg Ciuperci
4-500 g Rosii cuburi
2 Cepe mari
3-4 Catei usturoi
Sare
Piper
Cimbru
Ulei

Tocanita cu ciuperci

Bucataria:
  • 30 minute
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Tocanita cu ciuperci este o mancare de post care se combina foarte bine cu mamaliguta, dar care poate fi si garnitura pentru carnuri. In Romania cele mai consumate sunt ciupercile de cultura de tip Champignon, in timp ce in strainatate sunt mai apreciate Pleurotus.

Reteta de fata poate fi facuta cu orice fel de ciuperci.

Aveti insa grija de unde le luati, sa nu patiti ca Claudius care se pare ca a fost inlatura de la la putere de catre Agrippina prin … otravire, facandu-i astfel loc pe tron lui Nero. Deci daca va intrebati de ce a ars Roma, ei bine, din cauza unor ciuperci otravitoare.

Pasi

1
Gata

Se curata ceapa si se toaca marunt. Cateii de usturoi se curata de coaja si se toaca si ei marunt.

2
Gata

Se spala bine ciupercile si se taie cubulete potrivite

3
Gata

Puneti ulei intr-o oala incapatoare. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati sa se caleasca.

4
Gata

Puneti si ciupercile si caliti-le in continuare cateva minute. Vor lasa apa, asa ca fierbeti in continuare pana scad putin.

5
Gata

Adaugati rosiile cubulete, aduceti la punctul de fierbere si apoi dati la foc mic-potrivit pana cand zeama scade.

6
Gata

Puneti sare, piper si alte mirodenii dupa gust. Serviti cu mamaliguta sau ca garnitura la preparate din carne.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel
anterior
Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)
Peste prajit in malai
urmator
Peste prajit in malai
Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel
anterior
Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)
Peste prajit in malai
urmator
Peste prajit in malai

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.