0 0
Tocanita de galbiori

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
500g Galbiori
200g Smantana
2-3 fire Ceapa verde
50g Unt
Sare

Tocanita de galbiori

Bucataria:
    • 30 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Daca nu ma insel, prima data cand am mancat galbiori sau tocanita de galbiori, a fost prin facultate, cand primeam pachet de la mama soacra. Pana atunci mai mancasem ciuperci de padure ca bureti sau iutari, ghebe si spurcaci (cum le zice la mine la tara), ciuperci pe care le culegeam cu bunica dupa ploaie, dar nu imi aduca minte de galbiori.

    Acum cateva zile am fost intr-un super-market si am gasit galbiori asa ca ne-am gandit sa facem o tocanita.

    N-a iesit ea la fel ca la mama-soacra (se pare ca trebuia pus si un ou), dar tot a iesit buna.

    Pasi

    1
    Gata

    Spalati bine de tot galbiorii. Nu ii lasati intr-un castron apa prea mult ci mai bine puneti-i sub un jet de apa rece si apoi inlaturati partile necomestibile.

    2
    Gata

    Taiati ciupercile bucati, dupa preferinta.

    3
    Gata

    Intr-un wok sau o cratita adanca topiti untul si adaugati ciupercile. Gatiti la foc potrivit. Amestecati in oala, dand ciupercile prin unt. Adaugati putina sare, iar ciupercile vor lasa zeama. Gatiti pana scade putin.

    4
    Gata

    Curatati ceapa verde si tocati-o marunt. Amestecati cu smantana (si un ou, daca doriti) si puneti in tigaie peste ciuperci.

    5
    Gata

    Gatiti pana cand mai scade putin, dar aveti grija sa nu se prinda de fundul vasului.

    6
    Gata

    Serviti cu mamaliguta sau ca garnitura la alte preparate.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt inca aprecieri. Adauga una)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    gujoane de peste
    anterior
    Gujoane de peste
    coaste porc
    urmator
    Coaste de porc la cuptor
    gujoane de peste
    anterior
    Gujoane de peste
    coaste porc
    urmator
    Coaste de porc la cuptor

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.