Ingrediente
- 300g Linte uscata
- 2 Ardei capia
- 2 Ceapa
- 2 Morcovi
- 500ml Supa de pui sau legume
- 100g Rosii sau Piure de rosii
- Ulei
- Sare
- 1 lingura Boia
- Piper
- Curry
- Tandoori
Instructiuni si detalii
Lintea nu este o leguma prea populara. Mai degraba sora ei, fasolea, este mai cunoscuta si folosita in bucataria romaneasca. Lintea este destul de mult folosita in bucataria araba si din Estul Mijlociu si zona Mediteraneana.
Este recomandat ca inainte de a se prepara sa fie pusa la inmuiat un timp, la fel ca si fasolea uscata. Va fierbe mai usor.
Reteta de tocanita de linte si bacon poate fi facuta si de post, adica bacon. Important este ca in mancare sa adaugati mai multe mirodenii pentru gust, deoarece lintea nu are neaparat un gust puternic evidentiat.
Pasi
1 Gata | In primul rand spalati lintea bine si puneti-o intr-un castron cu apa, la inmuiat, timp de 60 de minute. |
2 Gata | Cam la 45 de minute dupa ce ati pus lintea la inmuiat in apa curatati legumele (ceapa, morcovii, ardeii) de coaja si taiati-le cubulete. |
3 Gata | Aprindeti aragazul si dati-l la mic. Puneti o oala incapatoare pe foc si adaugati supa de pui sau de legume. Puneti apoi lintea, scursa de apa, la fiert, timp de 15 minute. |
4 Gata | |
5 Gata | Adaugati legumele calite in oala in care este lintea si dati la foc mic. Separat puneti un ibric cu apa la fiert. |
6 Gata | Lintea se va umfla si va absoarbe supa de pui sau de legume. Cand a scazut, adaugati putina apa fiarta, astfel incat sa acopere lintea si legumele. Fierbeti la foc mic si adaugati apa din cand in cand, daca e nevoie. |
7 Gata |