0 0
Tocanita de linte si bacon

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Numar persoane:
300g Linte uscata
2 Ardei capia
2 Ceapa
2 Morcovi
500ml Supa de pui sau legume
100g Rosii sau Piure de rosii
Ulei
Sare
1 lingura Boia
Piper
Curry
Tandoori

Tocanita de linte si bacon

Bucataria:
    • 90 minute
    • Persoane 4
    • Usoara

    Ingrediente

    Instructiuni si detalii

    Distribuiti

    Lintea nu este o leguma prea populara. Mai degraba sora ei, fasolea, este mai cunoscuta si folosita in bucataria romaneasca. Lintea este destul de mult folosita in bucataria araba si din Estul Mijlociu si zona Mediteraneana.

    Este recomandat ca inainte de a se prepara sa fie pusa la inmuiat un timp, la fel ca si fasolea uscata. Va fierbe mai usor.

    Reteta de tocanita de linte si bacon poate fi facuta si de post, adica bacon. Important este ca in mancare sa adaugati mai multe mirodenii pentru gust, deoarece lintea nu are neaparat un gust puternic evidentiat.

    Pasi

    1
    Gata

    In primul rand spalati lintea bine si puneti-o intr-un castron cu apa, la inmuiat, timp de 60 de minute.

    2
    Gata

    Cam la 45 de minute dupa ce ati pus lintea la inmuiat in apa curatati legumele (ceapa, morcovii, ardeii) de coaja si taiati-le cubulete.

    3
    Gata

    Aprindeti aragazul si dati-l la mic. Puneti o oala incapatoare pe foc si adaugati supa de pui sau de legume. Puneti apoi lintea, scursa de apa, la fiert, timp de 15 minute.

    4
    Gata

    Cat fierbe lintea incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Taiati baconul bastonase si prajiti-l in tigaie. Adaugati ceapa, morcovii si ardeii. Caliti bine pana devin sticloase (nu arse!).

    5
    Gata

    Adaugati legumele calite in oala in care este lintea si dati la foc mic. Separat puneti un ibric cu apa la fiert.

    6
    Gata

    Lintea se va umfla si va absoarbe supa de pui sau de legume. Cand a scazut, adaugati putina apa fiarta, astfel incat sa acopere lintea si legumele. Fierbeti la foc mic si adaugati apa din cand in cand, daca e nevoie.

    7
    Gata

    Puneti rosiile sau sucul de rosii si mirodeniile celelalte, dupa gust. Daca lintea nu e fiarta mai adaugati apa pana cand fierbe. In principiu, cam la 30-45 de minute dupa ce ati inceput fierberea ar trebui sa fie totul gata.


    1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
    Încarc...

    Mihai Preda

    Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

    chiftele de pui cu susan
    anterior
    Chiftele de pui cu susan
    orez cu ciuperci si urzici
    urmator
    Orez cu urzici… si ghebe
    chiftele de pui cu susan
    anterior
    Chiftele de pui cu susan
    orez cu ciuperci si urzici
    urmator
    Orez cu urzici… si ghebe

    Adauga comentariu

    Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.