0 0
Torti fish wraps

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
8 Fileuri de peste
4 Rosii
3 Castraveti
4 Fire de ceapa verde
2 Ardei
1 Avocado
Zeama de lamaie
Ulei de masline
Sare
Piper

Torti fish wraps

Bucataria:
  • 45 min
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Torti fish wraps sunt niste rulouri de tortilla umplute cu peste si salsa de legume. Practic sunt un fel de burrito in care carnea de vita este inlocuita de cea de peste, iar legumele sunt proaspete. Pentru sos puteti alege intre mujdei, sos de lamaie sau sos de iaurt cu lamaie si patrunjel.

Sosul de lamaie se face foarte simplu: intr-un borcan micut puneti zeama de la jumatate de lamaie, 3-4 linguri de ulei de masline, sare si piper. Puneti capacul la borcanel si apoi agitati-l bine, pana cand sosul se omogenizeaza.

Pasi

1
Gata

Daca ati cumparat fileuri de la pescarie ati scapat usor de pasul acesta. Altfel... trebuie sa filetati pestele cu grija, sa nu ramana niciun os. Eu am folost pastrav la aceasta reteta insa puteti folosi somon, biban de mare sau orice fel de peste care va place.

2
Gata

Intr-o tigaie plata puneti putin ulei de masline. Sarati fileurile de peste pe ambele parti si apoi puneti-l in tigaie, mai intai pe partea cu pielea si apoi, dupa 2-3 minute, pe partea cealalta. Lasati-l sa se rumeneasca frumos, fara sa se arda. Apoi scoteti-l pe o farfurie, sa se raceasca.

3
Gata

Cum se prepara salsa

Spalati foarte bine legumele si taiat-le bucatele mici, de jumatate de centimetru fiecare. Curatati avocado si taiati-l si pe el la fel. Intr-un bol amestecati toate legumele cu zeama de la jumatate de lamaie, ulei de masline (sau de struguri), sare si piper. Alte ingrediente care mai pot fi adaugate la salsa sunt porumbul si patrunjelul tocat marunt.

4
Gata

Tortilla puteti sa cumparati de la magazin sau sa le faceti in casa. Daca vreti sa faceti trebuie sa urmati reteta de aici. Altfel, puneti putin ulei in tigaia in care ati facut pestele si, cand se incinge, puneti o tortilla. Lasati 1 minut pe fiecare parte si apoi scoateti pe farfurie.

5
Gata

Puneti un fileu de peste peste tortilla, adaugati 1-2 linguri de salsa, sosul si rulati. Serviti cu orez, bulugur, cartofi prajiti sau cu orice fel de garnitura preferati.

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

friptura de porc, cartofi, salata asortata
anterior
Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata
chiftele de pui cartofi noi salata asortate
urmator
Chiftele de pui, cartofi noi, salata asortata
friptura de porc, cartofi, salata asortata
anterior
Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata
chiftele de pui cartofi noi salata asortate
urmator
Chiftele de pui, cartofi noi, salata asortata

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.