0 0
Vinete parmigiana

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
2 Vinete mari
200g Mozarella
150g Parmezan
2 Cepe mari
500ml Sos de rosii
2 Catei de usturoi
Busuioc
Ulei de masline
Sare
Piper

Vinete parmigiana

Bucataria:
  • 70 min
  • Persoane 5
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Vinete parmigiana este o reteta pe care am vazut-o din intamplare intr-un videoclip pe net. Mi s-a parut foarte simpla si foarte gustoasa, asa ca m-am decis sa incerc si eu sa o prepar si, bineinteles, sa o gust. Rezultatul a fost mai mult decat satisfacator.

Nu este o reteta pentru cei care au intoleranta la lactoza, in compozitie intrand atat parmezan cat si mozzarella in cantitati destul de mari. Nu stiu daca se poate face cu inlocuitori (de exemplu tofu), dar probabil ca nu ar avea acelasi gust.

Pasi

1
Gata

Pentru a economisi timp puteti prepara vinetele si sosul de rosii in paralel.

2
Gata

Spalati vinetele si taiati-le rondele de maxim 1 cm grosime. Dati-le cu sare si lasati-le putin.

3
Gata

Curatati cepele si usturoiul si tocati-le marunt.

4
Gata

Puneti doua tigai pe aragaz, una la foc mare, cealalta la foc potrivit. Pentru sosul de rosii folosesc de obicei un wok sau o cratita putin adanca.

5
Gata

In tigaia de la foc mare puneti sare si 2 linguri de ulei de floarea soarelui si incepeti sa prajiti feliile de vinete, rumenindu-le frumos pe fiecare parte, fara sa se arda. O sa fie nevoie sa folositi destul de mult ulei, deoarece vinetele sunt cam sugative. Cand sunt prajite le scoateti din tigaie si le puneti intr-un bol.

6
Gata

Cat prajiti vinetele ocupati-va si de sos. Puneti 2 linguri de ulei de masline in care, cand se incinge, adaugati ceapa si usturoiul. Caliti la foc potrivit. Dupa cateva minute, timp in care ceapa si usturoiul s-au inmuiat dar nu s-au ars, adaugati sosul de rosii. Amestecati, adaugati sare, piper si 1 lingurita de busuioc uscat si lasati sa fiarba potrivit sau chiar la mic timp de 10-15 minute.

7
Gata

Dupa ce ati terminat de prajit vinetele iar sosul de rosii este gata, incingeti cuptorul la 190 grade.

8
Gata

Intr-un vas de ceramica de 20 de cm (tava sau ce aveti la indemana) puneti 2-3 linguri de sos de rosii si intindeti pe fundul vasului. Adaugati un rand de vinete. Puneti apoi 2-3 linguri de sos de rosii deasupra si intindeti-l uniform peste vinete. Radeti parmezan o treime din parmezan si puneti o treime din mozzarella, felii.

9
Gata

Repetati pasul de mai sus, punand din nou vinete, sos de rosii, parmezan, mozarella pana cand faceti 2 straturi frumoase si complete. Ultimul trebuie sa fie bine acoperit cu parmezan.

10
Gata

Dati la cuptorul incins timp de 30 de minute. Cand e gata scoateti de la cuptor, lasati putin sa se raceasca si serviti cu un pahar de vin sau o bere rece. Pofta buna!

Mihai Preda

Salut. Sunt Mihai. Bucatar de familie. Adica gatesc pentru familia mea si din cand in cand pentru prieteni. Nu sunt profesionist, dar gatesc din placere. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca tocmai ai citit o reteta scrisa de mine. Sper ca ti-a placut (nu uita sa ii dai o apreciere apasand pe stelutele de deasupra) si iti doresc mult succes sa o incerci si tu. Cauta in continuare si celelalte retete de pe site. Daca ai sugestii imi poti scrie folosind pagina de Contact. "Spor la gatit!" si "Pofta buna!" pofticiosilor tai.

noodles resturi porc
anterior
Noodles cu resturi de porc (Leftovers pork noodles)
placinta ciobanului
urmator
Placinta ciobanului (de la Gordon Ramsey)
noodles resturi porc
anterior
Noodles cu resturi de porc (Leftovers pork noodles)
placinta ciobanului
urmator
Placinta ciobanului (de la Gordon Ramsey)

Adauga comentariu

Vrei sa primesti pe mail retetele noi?Inscrie-te aici.